Over ons...

Wat doet de Jongerenraad Dordrecht?

De Jongerenraad, ook wel JR, is actief sinds 1 januari 2015. De JR is een doorvoerbuis van jongeren naar de gemeenteraad, maar ook van de gemeenteraad naar jongeren. De Jongerenraad bestaat momenteel uit 7 leden tussen de 15 en 25 jaar oud. De Jongerenraad organiseert verschillende projecten. Één van de onderwerpen waar wij ons voor inzetten is het linken van Dordtse jongeren en politiek. Dit doen wij op een speelse manier door bijvoorbeeld feesten of debatten te organiseren. De Jongerenraad denkt na over initiatieven die goed of leuk zijn, die jongeren belangrijk vinden of waar ze iets mee te maken hebben. De Jongerenraad probeert die onderwerpen op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Zodat het belang van jongeren in Dordrecht goed behartigd wordt. Jongeren krijgen zo een (politieke) stem in het gemeentebeleid.


Mogen wij ons even voorstellen?

De Jongerenraad Dordrecht bestaat uit 7 leden waaronder 3 bestuursleden.

Sinds 1 september 2020 is de voorzitter van de Jongerenraad Channah Rodgers. Secretaris Angela Buurman is de eerste contactpersoon en ook verantwoordelijk voor de agenda binnen de raad. Abel Janssens is de penningmeester. Hij regelt alles rondom de inkomsten en uitgaven van de Jongerenraad.

Verder hebben we Tim Landa, hoofd-PR. Alle promotie, online en offline gaat via hem. Abel Janssens beheert het Twitter-account.


De andere leden van de Jongerenraad sluiten aan bij de hoofdprojecten. Uiteindelijk doen we toch alles samen!

Jongeren raad en daad
Onze trotse Jongerenraad Dordrecht