Over ons...

Wat doet de Jongerenraad Dordrecht?

De Jongerenraad, ook wel JR, is actief sinds 1 januari 2015. De JR is een doorvoerbuis van jongeren naar de gemeenteraad, maar ook van de gemeenteraad naar jongeren. De Jongerenraad bestaat momenteel uit 12 leden tussen de 15 en 25 jaar oud. De Jongerenraad organiseert verschillende projecten. Één van de onderwerpen waar wij ons voor inzetten is het linken van Dordtse jongeren en politiek. Dit doen wij op een speelse manier door bijvoorbeeld feesten of debatten te organiseren. De Jongerenraad denkt na over initiatieven die goed of leuk zijn, die jongeren belangrijk vinden of waar ze iets mee te maken hebben. De Jongerenraad probeert die onderwerpen op de agenda van de gemeenteraad te krijgen. Zodat het belang van jongeren in Dordrecht goed behartigd wordt. Jongeren krijgen zo een (politieke) stem in het gemeentebeleid.


Mogen wij ons even voorstellen?

De Jongerenraad Dordrecht bestaat uit 12 leden waaronder 4 bestuursleden.

Sinds 1 juni 2019 is de voorzitter van de Jongerenraad Giovanny Blom. Hij wordt ondersteund door vice-voorzitter, Timo Deelen. Secretaris Jelle Bürmann is het eerste contactpersoon en ook verantwoordelijk voor de agenda binnen de raad. Adeline Visser is de penningmeester. Zij regelt alles rondom de inkomsten en uitgaven van de Jongerenraad.

Verder hebben we Channah Rodgers, hoofd-PR. Alle promotie, online en offline gaat via haar. Nick Bootsman beheert het Twitter-account. Van tweets, direct messages en reposts krijgt hij geen genoeg!


De andere leden van de Jongerenraad sluiten aan bij de hoofdprojecten. Uiteindelijk doen we toch alles samen!

Jongeren raad en daad
Teamfoto met de huidige Kinderburgermeester van de Gemeente Dordrecht!